Forum www.sniegoptyczny.fora.pl Strona Główna
Nowy z nowymi objawami - Śnieg Optyczny ale tylko w ciem...
Idź do strony Poprzedni  1, 2
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.sniegoptyczny.fora.pl Strona Główna -> Śnieg Optyczny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
o'bey
Gość






PostWysłany: Nie 12:13, 19 Cze 2016    Temat postu:

Pietio napisał:
Ja już robić rezonans to 3 Teslowy i SPECT

Co Ty ciagle ze SPECTem! Nie czytales doniesiec profesora Goadsby??
Wyraznie tam stoi ze SPECT jest "subjective" and "comparative".
Tylko PET a nie zaden SPECT moze sie przydac.
Powrót do góry
Pietio




Dołączył: 19 Sty 2016
Posty: 226
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 15:54, 22 Cze 2016    Temat postu:

Bo ja mogę mieć cos z czynnością mózgu i tak muszę dopiać i zrobić spect i rezonans 3 T.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
midseneer




Dołączył: 03 Kwi 2015
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydzia

PostWysłany: Śro 21:50, 03 Sie 2016    Temat postu:

U kardiologa byłem i robiłem troszkę badań w tym EKG, usg narządów jamy brzusznej.
No i ważne, krew.
Triglicerydy 236 -------------- <150 norma

Wysoki poziom trójglicerydów łączy się z miażdżycą i chorobami układu krwionośnego.
200-500 mg/dl (2,3-5,6 mmol/l) – poziom wysoki,

Glukoza 97 ------------- 70 - 99 norma
MCHC 36,8 ------------- 31 - 37 norma
Monocyty 10,1 ------------- 2,0 - 10 Norma

W momencie, gdy wyniki badań pacjenta wskazują na wysoką liczbę monocytów we krwi, lekarz prawdopodobnie zleci kolejne badania w celu wykrycia przyczyny monocytozy. Niekiedy stan ten jest charakterystyczny w przypadku nowotworów, zakażenia bakteryjnego i wirusowego oraz zakażenia pierwotniakami.

ALT (ICD-9: l17) 65 ------------- 0 - 41 Norma
Niby takie ponad i na pograniczu, 8smego idę do kardiologa. Zobaczymy co zaleci, u mnie problem z ŚO to zaczął się po tym jak ciśnienie zaczeło mnie wzrastać.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez midseneer dnia Czw 9:37, 04 Sie 2016, w całości zmieniany 9 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
o'bey
Gość






PostWysłany: Czw 7:58, 04 Sie 2016    Temat postu:

midseneer napisał:
u mnie problem z ŚO to zaczął się po tym jak ciśnienie zaczeło mnie wzrastać.


u mnie tez!
wzroslo mi nagle incydentalnie do 200 na 100. I od tego czasu mam VS czyli juz 4ry lata.
Powrót do góry
midseneer




Dołączył: 03 Kwi 2015
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydzia

PostWysłany: Czw 9:38, 04 Sie 2016    Temat postu:

o'bey napisał:
midseneer napisał:
u mnie problem z ŚO to zaczął się po tym jak ciśnienie zaczeło mnie wzrastać.


u mnie tez!
wzroslo mi nagle incydentalnie do 200 na 100. I od tego czasu mam VS czyli juz 4ry lata.


Ja dopiero rok i staram się coś z tym zrobić aby poprawić komfort życia.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
o'bey
Gość






PostWysłany: Czw 14:02, 04 Sie 2016    Temat postu:

midseneer napisał:

Ja dopiero rok i staram się coś z tym zrobić aby poprawić komfort życia.


Zle mnie zrozumiales.
Ja mialam incydentalnie cisnienie 200/100. Jednorazowo. I od tego incydentu mam VS. Cisnienie mam 120/70 - NIE lecze sie na cisnienie.
Powrót do góry
o'bey
Gość






PostWysłany: Czw 19:50, 04 Sie 2016    Temat postu:

midseneer napisał:

Triglicerydy 236 -------------- <150 norma

...u mnie problem z ŚO to zaczął się po tym jak ciśnienie zaczeło mnie wzrastać.


A robiles krzywa insulina/cukier 3pkt po obciazeniu 75g glukozy? Bo cisnienie plus te wyniki TG swiadczyc moga o insulinopornosci.
Powrót do góry
midseneer




Dołączył: 03 Kwi 2015
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydzia

PostWysłany: Sob 18:34, 06 Sie 2016    Temat postu:

o'bey napisał:
midseneer napisał:

Triglicerydy 236 -------------- <150 norma

...u mnie problem z ŚO to zaczął się po tym jak ciśnienie zaczeło mnie wzrastać.


A robiles krzywa insulina/cukier 3pkt po obciazeniu 75g glukozy? Bo cisnienie plus te wyniki TG swiadczyc moga o insulinopornosci.


Otyły nie jestem, waga na dobrym poziomie. Ale jednak wszystko co dobre to nie zdrowe. Rolling Eyes


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
o'bey
Gość






PostWysłany: Nie 7:56, 07 Sie 2016    Temat postu:

midseneer napisał:
Otyły nie jestem, waga na dobrym poziomie.


Nie trzeba byc otylym by miec insulinoopornosc.
Powrót do góry
midseneer




Dołączył: 03 Kwi 2015
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydzia

PostWysłany: Pon 21:53, 08 Sie 2016    Temat postu:

o'bey napisał:
midseneer napisał:
Otyły nie jestem, waga na dobrym poziomie.


Nie trzeba byc otylym by miec insulinoopornosc.

Kardiolog mnie tu i tak goni do rezonansu, oraz dał mi na krew, ale tym razem na bolerioze. Mam się również ogarnąć żywieniowo.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
midseneer




Dołączył: 03 Kwi 2015
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydzia

PostWysłany: Pon 21:55, 08 Sie 2016    Temat postu:

o'bey napisał:
midseneer napisał:
Otyły nie jestem, waga na dobrym poziomie.


Nie trzeba byc otylym by miec insulinoopornosc.

Kardiolog mnie tu i tak goni do rezonansu, oraz dał mi na krew ale tym razem wstępnie na bolerioze. Nie wyklucza tego bo problemy się zaczeły po tym jak się przeprowadziłem na wiochę a ja często przebywałem w sadzie... Mam się również ogarnąć żywieniowo.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez midseneer dnia Pon 21:56, 08 Sie 2016, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
o'bey
Gość






PostWysłany: Wto 7:44, 09 Sie 2016    Temat postu:

Tak, borelioza tez moze dawac skoki cisnienia, to fakt.
Borelioza moze imitowac padaczke bo czytalam artykul naukowy na ten temat, sa przypadki SO u osob z borelioza.
Powrót do góry
Pietio




Dołączył: 19 Sty 2016
Posty: 226
Przeczytał: 4 tematy

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Śro 17:43, 10 Sie 2016    Temat postu:

o'bey napisał:
Tak, borelioza tez moze dawac skoki cisnienia, to fakt.
Borelioza moze imitowac padaczke bo czytalam artykul naukowy na ten temat, sa przypadki SO u osob z borelioza.


Są są jestem na grupach zagranicznych dotyczące Lyme i ludzie piszą że mają . Jedna kobieta napisała że miała lub już 20 lat de realizację i depersonilizacje okazało się że to przewlekła borelioza .


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
midseneer




Dołączył: 03 Kwi 2015
Posty: 27
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Bydzia

PostWysłany: Pią 19:45, 02 Wrz 2016    Temat postu:

Witam, przekwalifikowałem się na pracownika biurowego, w tym praca jest bardzo odpowiedzialna.
Dopadają mnie lęki i takie odczucie adrenaliny utrzymujące się w plecach, czasami bezsilność, ciężko zapanować nad stresem. Zdałem sobie sprawę że mogę mieć fobię społeczną bo zacząłem unikać kontaktów z ludźmi i podobne symptomy dot tego problemu, chociaż aby się tego pozbyć, staram się rozmawiać z przypadkowymi ludźmi na ulicy. ehhh


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.sniegoptyczny.fora.pl Strona Główna -> Śnieg Optyczny Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

 
Skocz do:  
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
cbx v1.2 // Theme created by Sopel & Programy